1ο POLESTAR PILATES COMPREHENSIVE COURSE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΘΗΝΑ ΝΟΕ 2017
Γίνε επαγγελματίας δάσκαλος Pilates.

Απόκτησε το Polestar Comprehensive Certification, τη «Χρυσή» Πιστοποίηση –εγκεκριμένη από το PMA–
που παρέχει τη δυνατότητα να δουλέψεις παντού στον κόσμο!

Polestar Comprehensive Course,
Αθήνα – Νοέμβριος 2017

Εξειδικευτείτε σε περισσότερες από 150 ασκήσεις σε όλο το φάσμα των μηχανημάτων Pilates – μεταξύ των οποίων Reformer, Trapeze Table (Cadillac), Chair, Ladder Barrel, Spine Corrector, Matt, Props καθώς και ειδικές ασκήσεις αποκατάστασης.

Το Polestar Pilates Comprehensive Course είναι το πιο δημοφιλές και το πιο πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Οργανισμού Polestar Pilates και σας δίνει όλα τα εφόδια αλλά και τη δυνατότητα να εργαστείτε ως πλήρως διαπιστευμένος και σεβαστός δάσκαλος Pilates παντού στον κόσμο! Είναι το μόνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Pilates με επιστημονική τεκμηρίωση που διδάσκεται σε πανεπιστημιακό επίπεδο στις ΗΠΑ. Το Polestar αναγνωρίζεται σήμερα ως η αιχμή της εξέλιξης της μεθόδου Pilates παγκοσμίως, αναπτύσσεται σε περισσότερες από 40 χώρες και υποστηρίζεται από τον μοναδικό διεθνώς αποδεκτό οργανισμό πιστοποιήσεων Pilates Method Αlliance (PMA).

Οι απόφοιτοι του Polestar Comprehensive είναι καταρτισμένοι σε βάθος με τη φιλοσοφία, τις αρχές, την κινησιολογία, τις προσεγγίσεις αποκατάστασης και γενικά την πρακτική του Pilates σε όλο το ρεπερτόριο της μεθόδου. Κάθε εκπαιδευόμενος λαμβάνει επιπροσθέτως ολοκληρωμένη διδακτική και θεωρητική κατάρτιση στην πρωτοποριακή, «κλινική» προσέγγιση και συλλογιστική του Polestar που εστιάζει στη βελτίωση της λειτουργικότητας και της κινητικότητας «του κάθε σώματος». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Polestar εδράζεται στις σύγχρονες αρχές της ανατομίας, της φυσιολογίας, της εμβιομηχανικής και του ελέγχου της κίνησης του ανθρώπινου σώματος και ενσωματώνει τα ευρήματα της επιστημονικής έρευνας στους τομείς της ορθοπεδικής, της αθλητικής ιατρικής και της επιστήμης της κινησιολογίας. Με την πιστοποίηση Polestar Comprehensive θα είστε σε θέση να οργανώσετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και μαθήματα Pilates για ένα ευρύ φάσμα πελατών –από αρχαρίους έως τους πιο προχωρημένους– προγράμματα αποκατάστασης αλλά και βελτίωση αθλητών υψηλών επιδόσεων.

Η σειρά έχει ως βασικό κορμό έξι διήμερες ενότητες (σαββατοκύριακα, 9 π.μ. – 6 μ.μ. / βλέπε και πίνακες παρακάτω) που θα σας επιτρέψουν να εκτιμήσετε τις πρακτικές εφαρμογές των ασκήσεων Pilates, να αναπτύξετε τεχνικές αξιολόγησης, να κατανοήσετε και να εμβαθύνετε τις ακολουθίες των κινήσεων, αλλά και, βασικό στοιχείο της καινοτομίας του Polestar –σε σχέση με άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα– να τροποποιείτε τις ασκήσεις και τα προγράμματα και να τις/τα προσαρμόζετε σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ασκούμενου/μαθητή/πελάτη σας.

 

Polestar Pilates Comprehensive Course

 

Πρόγραμμα
ΕνότηταΗμερομηνίεςΕκπαιδευτήςΘέμα
SR111-12 /11/2017Andreas WellhoferPosture and movement analysis, exercises Level 1
SR213-14 /01/2018Andreas WellhoferPolestar Pilates sequencing, exercises Level 1-2
SR310-11 /02/2018Leila KesterImagery – cuing using Images, case studies, exercises Level 2
SR410-11 /03/2018Shelly PowerTouch – tactile cuing, case studies, exercises Level 2-3
SR514-15 /04/2018Leila KesterCommunication – verbal cuing, training planning, case studies exercises Level 3
SR619-20 /05/2018Andreas WellhoferAspects of energetic medicine, exam preparation, case studies, exercises Level 3
Απαιτούμενες Ώρες
Προετοιμασία25
Online Εκπαίδευση10
Μαθήματα100
Παρακολούθηση40
Πρακτική-Ατομική Εξάσκηση100
Πρακτική Διδασκαλίας100
Κατ’οίκον Εργασίες50
Check off Ασκήσεων25
ΣΥΝΟΛΟ450

 

Κόστος

€3.980 (περιλ. ΦΠΑ)
Το ποσό αυτό περιλαμβάνει την εκπαίδευσή σας και το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.*
Εξοφλήστε τώρα με έκπτωση €180.
Πρόγραμμα Διευκόλυνσης Πληρωμών
€600 προκαταβολή, και 11 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

 

*Το εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει:
 • 2 εγχειρίδια / βιβλία οδηγιών (τα S1-S3 και S4-S6)
 • Ημερολόγιο
 • Video library

Στόχοι

 • Εξοικείωση με τις αρχές της εμβιομηχανικής, της κινησιολογίας, της κινητικής εκπαίδευσης-μνήμης του σώματος και της αντίστοιχης νευρομυϊκής υποστήριξης, που θα βοηθήσουν τον υποψήφιο δάσκαλο στη διαδικασία δημιουργίας τρόπου σκέψης και κριτικής συλλογιστικής στη μέθοδο.
 • Σχεδιασμός προγραμμάτων ασκήσεων εκγύμνασης / αποθεραπείας, με στόχο την επίτευξη των στόχων / επίλυση προβλημάτων των πελατών.
 • Κατανόηση μέτρων ασφάλειας και αντενδείξεων των ασκήσεων Pilates.
 • Σχεδιασμός προγράμματος και αλληλουχίας των ασκήσεων.
 • Συζήτηση με παραδείγματα σε συνδυασμό με εικόνες που θα διευκολύνουν την ακριβή εκτέλεση των κινήσεων.
 • Πρακτική εφαρμογή του ρεπερτορίου μέσω παραδειγμάτων περιπτωσιολογικών μελετών (case-studies).
 • Τροποποιήσεις-προσαρμογές ασκήσεων για μια ποικιλία ειδικών πληθυσμών (ηλικιωμένους, εγκύους κ.λπ.)

 

Ιδανικό για

 • Fitness Instructors, Rehabilitation Practitioners και κάθε επαγγελματία Κίνησης (γιόγκα ή χορού κ.α.) που επιθυμεί να διδάξει Pilates.
 • Φυσικοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Χειροπράκτες κ.α. καθώς και Γιατρούς που επιθυμούν να ενσωματώσουν το Pilates στην κλινική πρακτική τους.
 • Ενδιαφερόμενους, με σχετική εμπειρία στο Pilates, για ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα.

 

Περιγραφή

Το Comprehensive Course καλύπτει περισσότερες από 150 από τις πρωτότυπες (και εξελιγμένες) ασκήσεις Pilates καθώς και εκατοντάδες παραλλαγές και τροποποιήσεις τους. Οι ασκήσεις αφορούν όλο το φάσμα μηχανημάτων, ασκήσεις mat καθώς και ασκήσεις αποκατάστασης.

Η μέθοδος εκμάθησης Polestar είναι διαδραστική –για μια βαθύτερη, ουσιαστική μαθησιακή εμπειρία– και σας προσφέρει τις απαιτούμενες τεχνικές και γνώσεις ώστε να μπορείτε να αξιολογείτε το άτομο με το οποίο πρόκειται να δουλέψετε συνολικά: σωματικά, ψυχολογικά, συναισθηματικά και πνευματικά. Το Polestar είναι διεθνώς καταξιωμένο για την πρωτοποριακή εκπαιδευτική προσέγγισή του που βασίζεται στα πιο σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και περιλαμβάνει:

 • Φόρουμ συζήτησης.
 • Εργαστήρια (πράξη, παρατήρηση, διδασκαλία).
 • Αναγνώριση κινησιολογικών μοτίβων.
 • Επίλυση προβλημάτων ( ανάλυση περιπτωσιολογικών μελετών –case studies– και εκμάθηση-εφαρμογή αναγωγικής συλλογιστικής και αιτιολόγησης ανά περίπτωση).
 • Ασκήσεις αποκατάστασης.
 • Εκπαιδευτική προσομοίωση (σε ομάδα και άτομα).
 • Διαδραστικό διαδικτυακό μαθησιακό υλικό και βοηθητικές πηγές.
 • Δεξιότητες αξιολόγησης.
 • Αρχές της νευρο-γλωσσολογίας (μοντελοποίηση, ανάλυση αλληλουχίας και δομής πληροφοριών καθώς και διατήρηση κατάλληλων συνθηκών συνεχούς ενημέρωσης και μαθησιακής εξέλιξης).

 

Προαπαιτούμενα

Για την συμμετοχή σας στο Polestar Comprehensive Course υπάρχουν οι παρακάτω τέσσερις προϋποθέσεις:*

  • Να είστε ειδικευμένος Επαγγελματίας Αποκατάστασης (Γιατρός, Φυσιοθεραπευτής κ.α.) Δάσκαλος Pilates ή Επαγγελματίας Κίνησης (γυμναστής, δάσκαλος γιόγκα, χορού κ.α.)
  • Να έχετε min βασικές γνώσεις ανατομίας και φυσιολογίας.
  • Να έχετε 25 ώρες προσωπικής εμπειρίας /ως μαθητές με το Pilates.
  • Να έχετε ολοκληρώσει τα Polestar Principles Course (Online course).

*Αν δεν τηρείτε την πρώτη προϋπόθεση και προσβλέπετε στο Pilates ως ένα καινούριο επαγγελματικό ξεκίνημα, είναι απαραίτητες οι τρεις επόμενες.

Το Polestar Principles Course (βλέπε και παρακάτω) είναι ένα online εκπαιδευτικό πρόγραμμα 10 ωρών που αποτελείται από 8 μέρη. Είναι το βασικό προαπαιτούμενο για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Polestar και κοστίζει 249 USD.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να συμμετάσχετε στο “Polestar Principles Online Course”, που απαιτείται για τη συμμετοχή σας στο «Polestar Comprehensive / Athens», πρέπει να κάνετε την κράτησή σας στο ΠΑΡΟΝ site και θα σας ενημερώσουμε για τα επόμενα βήματα.

 

POLESTAR PRINCIPLES INFO

ΣΧΕΤΙΚΑ
Ανακαλύψτε και εφαρμόστε τις Κινησιολογικές Αρχές που θέτουν τα θεμέλια του συστήματος Polestar Pilates. Η γνώση αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Polestar. Μαθαίνοντας να χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο υλικό, που βασίζεται σε τεκμηριωμένη έρευνα, θα αποκτήσετε επίγνωση για τις «διόδους» μετάβασης της κίνησης μέσα στο σώμα και θα αναπτύξετε τα εργαλεία και την ικανότητα να παρέχετε στους πελάτες σας, ανάλογα, είτε την κατάλληλη βοήθεια / υποστήριξη που έχουν ανάγκη (αποκατάσταση), είτε τις κατευθύνσεις για την επίτευξη των στόχων τους (βελτίωση φυσικής κατάστασης,ελαστικότητα,δύναμη κ.λπ.).

Οι Αρχές του Polestar, με τις οποίες με το παρόν πρόγραμμα θα εμπλουτίσετε το γνωστικό σας αντικείμενο, θα σας δώσουν τη δυνατότητα να μπορείτε να αξιολογείτε, να επιλύετε προβλήματα, να σχεδιάζετε, να προσαρμόζετε και να τροποποιείτε προγράμματα εκγύμνασης, ώστε να ικανοποιείτε συγκεκριμένες ανάγκες και στόχους κατά περίπτωση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Το Polestar Principles Course ένα 10ωρο διαδικτυακό μάθημα που αποτελείται από 8 τμήματα-μέρη. Κάθε τμήμα γίνεται διαθέσιμο μετά την ολοκλήρωση του προηγούμενου. Παιχνίδια ερωτήσεων, βοηθήματα και συζητήσεις, άρτια σχεδιασμένα, εμπλουτίζουν τη μάθησή σας και εξασφαλίζουν την πρόοδό σας.
Τα 8 τμήματα είναι:

 • Εισαγωγή
 • Αρχή 1: Αναπνοή
 • Αρχή 2: Επιμήκυνση άξονα και έλεγχος «πυρήνα» / κέντρου
 • Αρχή 3: Σπονδυλική στήλη (αρθρώσεις, κινητικότητα)
 • Αρχή 4: Οργάνωση κεφαλιού, αυχένα και ώμων
 • Αρχή 5: Ευθυγράμμιση άκρων και αντιστάσεις
 • Αρχή 6: Ενσωμάτωση / Ολοκλήρωση της κίνησης
 • Πρόσθετες Πηγές / Βοηθήματα

Πιστοποίηση

Για να αποφοιτήσετε, θα πρέπει να αποδείξετε την ικανότητά σας ως εκπαιδευτής Polestar Pilates.

Ως προϋπόθεση για τις εξετάσεις και την απόκτηση της πιστοποίησης-certificate, πρέπει να ολοκληρωθεί από κάθε σπουδαστή ένα ημερολόγιο (Logbook), με τον απαιτούμενο αριθμό ωρών παρατήρησης (40), αυτοέλεγχου (100) καθώς και ωρών διδασκαλίας (100). Tο ημερολόγιο ελέγχεται από έναν μέντορα ή εκπαιδευτή του Polestar Comprehensive. Για τη συμπλήρωση των παραπάνω ωρών και την εγκαθίδρυση εμπιστοσύνης ότι είστε πλέον έτοιμοι να αποφοιτήσετε και να ασκήσετε τη μέθοδο, θα έχετε κάθε δυνατή βοήθεια από τους υπεύθυνους του προγράμματος.

Απαιτήσεις πιστοποίησης
Έχοντας ολοκληρώσει τις παραπάνω υποχρεώσεις είστε έτοιμοι για τις εξετάσεις σας για το Polestar Comprehensive Cerificate – μια από τις πιο αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις του Pilates παγκοσμίως, που πιστοποιεί τις σπουδές σας στο μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Pilates με επιστημονική τεκμηρίωση και που διδάσκεται σε πανεπιστημιακό επίπεδο στις ΗΠΑ.

Το πότε θα δώσετε τις εξετάσεις σας ώστε να αποκτήσετε το δικό σας Χρυσό Διαβατήριο στο Pilates, εξαρτάται από εσάς. Σας συνιστούμε πάντως από τη μεριά μας να δώσετε τις εξετάσεις σας εντός δύο ετών από την ολοκλήρωση των μαθημάτων σας.

 

ΕΧΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ;Υποβάλετε την ερώτηση σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 

 

Εκπαιδευτές

Shelly Power

Η Shelly Power είναι ο συνιδρυτής του Polestar Pilates Center Miami. Η Shelly είναι Διευθύντρια Εκπαίδευσης του Polestar, διδάσκει και εκπαιδεύει για το Polestar από την ίδρυσή του, το 1992, και συντονίζει την Επιτροπή Σπουδών. Το Δεκέμβριο του 2012, εξελέγη, ως μέλος, στο Διοικητικό Συμβούλιο του PMA (Pilates Method Alliance).

Η Shelly είναι πιστοποιημένη στο GYROTONIC®, έχοντας εκπαιδευτεί με την Angela Crowley, και έχει ολοκληρώσει το πρώτο έτος της εκπαίδευσης Franklin-Method® με τον Eric Franklin. Είναι μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου για τη Χορευτική Ιατρική & Επιστήμη (IADMS), μέλος της Pilates Method Alliance και PMA Certified Pilates Teacher.
Υπήρξε επαγγελματίας χορευτής για 12 χρόνια στην Ομάδα Σύγχρονου Χορού Dale Scholl Dance / Art που εδρεύει στο Σακραμέντο. Πήρε το πτυχίο της στο Χορό από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σακραμέντο, ενώ εργάστηκε στην Σχολή του από το 1992-1998. Σπούδασε Pilates και εργάστηκε ως βοηθός φυσικοθεραπείας με τον πρόεδρο και ιδρυτή του Polestar, Brent Anderson, στην κλινική του, (Anderson Physical Therapy-APT) στο Σακραμέντο, απ’ όπου και κατάγεται, για 7 χρόνια.Το 1998 μετακόμισε με το Polestar στο Μαϊάμι.

Η Shelly διδάσκει και προωθεί στις ΗΠΑ αλλά και σε διεθνές επίπεδο την εκπαίδευση Polestar Pilates. Επίσης διευθύνει και διενεργεί σεμινάρια Pilates και διοργανώνει τις εξετάσεις των προγραμμάτων και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μελλοντικούς Polestar Mentors και Educators παγκοσμίως.

Leila Kester

Photo by Shira Koopman

Η Leila Kester είναι η εκπρόσωπος της Polestar στην Ολλανδία και η Educator για το Comprehensive Course. Αγαπά να διδάσκει και να εκπαιδεύει μελλοντικούς δάσκαλους Pilates μέσω της μεθόδου Polestar γνωρίζοντας ότι προσφέρει ένα πρόγραμμα σπουδών άρτια σχεδιασμένο και διεξοδικό που δίνει ουσιαστικές και στέρεες βάσεις στους επίδοξους μελλοντικούς δασκάλους του Pilates. Η Leila αναφέρει σχετικά: «Η εξερεύνηση με τους μαθητές όλων των πτυχών της διδασκαλίας, η μεγάλη ποικιλομορφία της μεθόδου Pilates και οι λεπτομέρειες κάθε άσκησης είναι για μένα κάθε φορά μια μεγάλη πρόκληση… Το να μοιράζομαι την εμπειρία μου με τους μαθητές και να τους ενθαρρύνω να βρουν τις δικές τους φωνές, κάνει τη διδασκαλία να είναι πάντα μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία».

Η Leila έχει το δικό της στούντιο Pilates στο κέντρο του Άμστερνταμ. Για τα τελευταία είκοσι χρόνια διδάσκει επίσης Pilates στους χορευτές του Het Nationale Ballet και του Nederlands Dans Theatre ενώ διδάσκει Χορό στο Theaterschool – καθώς ο Χορός είναι ο χώρος απ’ όπου προέρχεται και συνεχίζει να εξελίσσει μέσα από την ερευνά της. Ο κύριος στόχος της είναι να ενθαρρύνει τους επαγγελματίες του Χορού «να βρουν τη δύναμή τους και να μεγιστοποιήσουν το φυσικό τους δυναμικό σε αυτό το εξαιρετικά ανταγωνιστικό επάγγελμα.» Η Leila συμμετείχε επίσης στην βελτίωση της προετοιμασίας αθλητών στις εθνικές ομάδες κωπηλασίας της Ολλανδίας και της Αυστρίας.

Andreas Wellhoefer

Ο Andreas Wellhoefer είναι οστεοπαθητικός, φυσιοθεραπευτής και Polestar Pilates Instructor – ειδικός στην αποκατάσταση. Εργάζεται από το 2008 ως Φυσιοθεραπευτής και δάσκαλος Pilates στην Κολωνία. Το πεδίο στο οποίο εστιάζει στην εργασία του αφορά την εφαρμογή και την ανάπτυξη φυσικοθεραπευτικών και οστεοπαθητικών πρακτικών στην προσέγγιση αποκατάστασης του Polestar.

Ως εκπαιδευτής συνεργάζεται με διάφορες σχολές και ενώσεις φυσικοθεραπείας. Επίσης επιβλέπει επιστημονικές εργασίες πάνω στο Pilates ενώ διεξάγει και δημιουργεί και τις δικές του έρευνες στη μέθοδο.

 

Η εκπαίδευση Polestar είναι ένα διαβατήριο για μια καριέρα που ανταμείβει και για μια παγκόσμια κοινότητα που δεσμεύεται να κάνει πραγματικές αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων που ασκούνται σ’αυτό. Το Polestar χαίρει σήμερα παγκόσμιας αναγνώρισης, για την ενσωμάτωση στη μέθοδο Pilates των τελευταίων ερευνών και των βέλτιστων πρακτικών στην ορθοπεδική, την αθλητική ιατρική και τις επιστήμες της ανθρώπινης κίνησης.

Μάθετε περισσότερα για το Polestar Pilates (English)